Alle mogelijkheden van een warmtepomp?
Welke type, wat zijn de kosten, geluid, formaat, koelen tot terugverdientijd en zoveel meer. De vakmannen van InstalCenter leggen het graag aan je uit.

Warmtepomp

Nederland moet energieneutraal worden. De regering heeft voor ogen om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Dat houdt in dat er gebruik moet worden gemaakt van een andere verwarmingsvorm dan een cv-ketel.

Energie-neutraal wonen?
Een warmtepomp kan daarvoor een goede oplossing zijn. De elektra wordt immers opgewekt door de zon.

Warmtepomp of toch een (nieuwe) cv-ketel?
Doe onze besparingstest en zie wat jij kunt besparen.

  • Van het gas af?

    Gasloos wonen? Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van elektra en werkt niet op gas.

  • Besparen op elektra kosten?

    Wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen bespaar je ook nog eens op de elektrakosten.

De 3 meest voorkomende warmtepomp opstellingen

Water/water warmtepomp

Water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp maakt gebruik van een leiding die diep de aarde in gaat om water op te vangen en dit te verwarmen. Vervolgens wordt de warmte van dit grondwater gebruikt om de woning te verwarmen.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Een hybride warntepomp combineert een warmtepomp met een cv-ketel. De ketel verzorgt het verwarmde tapwater en treedt in werking als de warmtepomp niet voldoende capaciteit heeft om aan de warmtebehoefte te voldoen.

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepomp

Met een lucht/water warmtepomp wordt koude buitenlucht opgenomen en omgezet in verwarmde lucht voor de ruimteverwarming.

Welk type pomp is het beste voor jouw woning?

Voordelen, werking & prijzen, de vakman legt uit.

Wij helpen je graag goed op weg. Van advies op maat, offerte en installatie. Onze vakkundige totaalinstallateurs staan voor jou klaar. Is een hybride warmtepomp de beste oplossing? Onze InstalCenter specialist legt het graag aan je uit.

Minimalisering van gaskosten

Wanneer je kiest voor een (hybride) warmtepomp, profiteer je direct van het voordeel dat er weinig tot geen gas meer nodig is. Bij hybride systemen kan er soms nog enige gasconsumptie plaatsvinden. Echter, de overige warmtepomptypes draaien volledig op elektriciteit.

Koelfunctie van de warmtepomp

Een warmtepomp biedt ook de mogelijkheid om je huis tijdens warme zomerdagen te koelen. In plaats van het circuleren van verwarmd water, wordt er koel water door het laagtemperatuurafgiftesysteem gestuurd. Dit kan bijvoorbeeld via vloerverwarming zijn, maar er zijn tegenwoordig ook systemen zoals muur- of plafondverwarming. Ook zijn er radiatoren die ontworpen zijn voor laagtemperatuurafgifte.

Overheidssubsidie voor warmtepompen

Het kopen van een warmtepomp vergt een aanzienlijke investering. Echter, er zijn subsidiemogelijkheden vanuit de overheid. Nadat de warmtepomp is aangeschaft, kan er een subsidie aangevraagd worden, die momenteel tot wel €2.500,- kan bedragen. De exacte subsidiehoeveelheid hangt af van de energie-efficiëntie en het specifieke type warmtepomp.

Beperkte onderhoudskosten

Het onderhoud van een warmtepomp is vaak minder intensief dan dat van een traditionele cv-ketel. De compressor, het hart van de warmtepomp, behoeft nauwelijks onderhoud. Met moderne technologie kunnen veel warmtepompen op afstand worden gecontroleerd, waardoor potentiële problemen vroegtijdig door de installateur worden opgemerkt. Desondanks blijft het een geavanceerd systeem dat periodiek gecontroleerd dient te worden om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

Een warmtepomp met vloerverwarming

Zoals eerder benoemd, functioneert een warmtepomp optimaal met een laagtemperatuur afgiftesysteem. Hierdoor is vloerverwarming een uitstekende match met een warmtepomp. Door het gebruik van vloerverwarming wordt de warmte gelijk verdeeld door de ruimte.

Bovendien zorgt dit ervoor dat de woning dag en nacht een gelijkblijvende temperatuur heeft, wat bijdraagt aan een comfortabel leefklimaat binnenshuis.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen