Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van lage temperatuurverwarming (LTV), waarbij u de keuze heeft tussen watergedragen en elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming wordt een steeds vaker gebruikte manier om een woning te verwarmen. Vaak is het een vorm van bijverwarming, maar steeds vaker wordt het gebruikt als hoofdverwarming.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingstype wat onder de vloer wordt ingebouwd. De “matten”, voorzien van warmteleidingen, worden onder het beton gestort (of ingefreesd) waardoor het na oplevering onzichtbaar is. Steeds vaker wordt vloerverwarming ook gekozen als hoofdverwarming in plaats van bijverwarming. Hierdoor zijn er geen radiatoren meer benodigd en kun je in de winter heerlijk op blote voeten door het huis lopen.

Vloerverwarming verwarmt je vloer gelijkmatig waardoor er in de woning bijna geen sprake is van temperatuurverschillen, dit wordt als zeer prettig ervaring door gebruikers. Naast dat vloerwarming in de winter uw woning verwarmt, heeft u de mogelijkheid om in de zomer te koelen door koud water door de leidingen te laten stromen. De koelte wordt afgegeven door uw vloer waardoor het zelfs bij hetere dagen aangenaam blijft.

Laagtemperatuur systeem

Vloerverwarming is daarnaast ook een stuk energiezuiniger dan verwarming via radiatoren vanwege het feit dat vloerverwarming een laagtemperatuur systeem is. Het water dat door radiatoren heen stroomt dient vele malen heter te zijn om warmte te kunnen afgeven, voor de opwarming van het leidingwater is de cv-ketel benodigd waardoor deze zwaarder is bedrijf is, en dus meer energie kost.

Voordelen van vloerverwarming

 • Temperatuur

  Vloerverwarming geeft een aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van de warmte

 • Energiezuinig

  Door het laagtemperatuur systeem bespaar je flink op energiekosten waardoor uw bespaart op je energierekening.

 • Duurzaam

  Naast de energiebesparing is vloerverwarming ook duurzamer waardoor de waarde van je woning aantrekkelijker wordt.

 • Fraai

  Door het toepassing van vloerverwarming dien je geen radiatoren meer te plaatsen, hierdoor kun je je woning fraai afwerken en kunt je een minimalistische look aanbrengen in jouw interieur.

Vloerkeuze

Wel dien je er rekening mee te houden dat je vloer geschikt moet zijn voor vloerverwarming. Tapijt is bij voorbaat al geen mogelijkheid indien je voor vloerverwarming kiest. Je bent dus aangewezen op bijvoorbeeld een houten vloer, linoleum, PCV of een gietvloer. Jouw vloerleverancier geeft duidelijk aan welke soorten vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming.

Kwaliteitsafwerking

Een kwalitatieve afwerking van je vloerverwarming is essentieel voor comfort en energiezuinigheid. Bij InstalCenter ben je ervan verzekerd dat onze monteurs alle toepassingen uitvoeren voor een zeer kwalitatieve installatie. Ook adviseren wij je uitvoerig over de verschillende mogelijkheden voor een prettige en comfortable aansturing van jouw systeem.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen