Lage temperatuur verwarming

Lage temperatuurverwarming is een energiezuinige verwarming doordat het leidingwater slechts verwarmd hoeft te worden tot een temperatuur van maximaal 55 graden. Dit in tegenstelling tot traditionele radiatoren waar het water 90 graden dien te zijn. Vloerverwarming behoort tot lage temperatuurverwarming maar er zijn meer mogelijkheden.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een fraaie en energiezuinige oplossing om je woning te verwarmen. De vloerverwarming leidingen worden onder de vloer aangebracht en zorgen voor een geleidelijke warmteverspreiding in je woning. Doordat het water bij vloerverwarming minder warm hoeft te worden gestookt is dit vele male energiezuiniger dan traditionele verwarming waarbij leidingwater van 90 graden door de radiatoren stroomt.

Naast de energiezuinigheid is het ook fraai om in je interieur geen rekening te hoeven houden met radiatoren. Lees hier meer over vloerverwarming.

Is mijn woning geschikt?

Slecht geïsoleerde woningen laten veel warmte naar buiten glippen. Hierdoor moet de CV installatie flink stoken om voldoende warmte de woning in te brengen voor een behaaglijk klimaat. Aangezien lage temperatuurverwarming (LTV) minder warmte produceert is deze vorm van verwarming alleen geschikt voor goed geïsoleerde woningen.

LTV wordt daarom ook veel gebruikt in nieuwbouw woningen. Onze adviseur informeert je graag of jouw woning geschikt is voor lage temperatuurverwarming.

Aangename warmte

Lage temperatuurverwarming wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren. Dit komt vanwege het feit dat de warmte verdeling gelijkmatig plaatsvind over de vertrekken. Bij een traditionele radiator is het vaak dicht bij de radiator erg warm. Op plekken in je woning waar geen radiator is geplaatst kan het koeler aanvoelen.

Vloerverwarming loopt gelijkmatig over de gehele oppervlakte waardoor de temperatuur op iedere plek hetzelfde is, dit zorgt voor een zeer prettig en aangenaam binnenklimaat.

Wist je dat vloerverwarming je ook in staat stelt om zelfs in de winter op blote voeten door het huis te lopen?

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen